Industrilampan

Industrilampan är en trendig lampa i metall som är inspirerad av de lampor som finns inomindustrilampa industrin och verkstadsindustrin. Den är kanske den mest populära detaljen inom industriinspirerad inredning. Industrilampor av aluminium, järn, stål och mässing står för den starkaste trenden. En förklaring till varför industrilampan blivit så populär inom industriinredning kan vara att det enklaste sättet att förändra sitt hem förmodligen är att inreda med belysning, och genom att inreda med industrilampor skapar man på ett enkelt och prisvärt sätt ett vackert hem med en personlig atmosfär.

Industrilampan karaktäriseras av att den tillverkas i avskalat råa och robusta material, mestadels i metall. Lamporna saknar ofta en traditionell pappskärm och har istället en av metall eller ingen alls, och avger därför ett naket sken där man ser glödlampan som en integrerad del av lampans formgivning och design. Lampan kan hängas upp i ett enkelt kabelfäste eller så kan den stå på robusta eller smala ben i metall, vilket skapar ett tilltalande estetiskt intryck. Om industrilampan har detaljer som färgad kabel eller målad metall går dessa ofta i färgskalor, som i grått eller brunt med accenter i olika nyanser av blått, rött och grönt. Metallskärm innebär att man kan rikta ljuset mer exakt, vilket skapar ytterligare en estetisk dimension som kan vara svår att få till med en traditionell lampa. Inspirationen vid utformandet av en nyproducerad industrilampa hämtas från miljöer som äldre fabriker och industrier. Triplex-lamporna som fanns i verkstäder, skolor, fabriker och lokstallar har idag blivit en stor trend bland en yngre och köpstark kundkrets, och de exporteras även ut i Europa, där de blivit mycket populära.

De industrilampor som efterfrågas mest är taklampor och vägglampor som inte tar utrymme från övrig inredning medan man använder golvlampor och bordslampor för att skapa en ljuseffekt och ge en estetisk dimension till utrymmet som man inreder. Fabriksinspirerade industrilampor skapar en fin atmosfär och är ett fint komplement till en inredning, vare sig den är avskalad och modern eller klassisk och överdådig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *