Industrilampor

Industrilampa zinkIndustrilampor en är inredningsdetalj som dyker upp på fler och fler ställen. Lampan är vanligt förekommande i offentlig miljö men blir mer och mer förekommande i hemma miljö. En stor fördel med inredningsstilen är att man i måndag fall kan fynda stora delar av inredningen i mindre butiker eller på auktioner. Det kräver visserligen att man har is i magen och kan tänka sig att inte handla hela hemmet direkt. Stilen kan även bli extremt dyr om det är så att man har bråttom att köpa. Handlar man tex industrilampor och annan industriell inredning från butiker i Stockholm, Göteborg eller andra storstäder får man räkna med riktigt höga priser.

Industriell stil lampaIndustriell stil

Till den industriella stilen är industrilampor den största symbolen.  Andra inredningsdetaljer som associeras med den industriella stilen är tex all typ av möbler producerade i återvunnet trä (recycled wood) eller drift Wood.

Att handla industrilampor

Det är inte alltid helt lätt att hitta riktiga industilampor men här kommer några tipps på butiker i Stockholm och på nätet som säljer riktiga industilampor.

Tips på E-handlare som jobbar med industriell inredning ärIndustrilampa vintage

  • Reformasthlm.se, dem säljer både nyproducerade och gamla lampor. Dem har även en stor avdelning med möbler och annan inredning som kan passa dig som ska inreda i industriell stil.
  • solheminredning.se, säljer vintage lampor i bla zink. Då lamporna kommer från danska Hubsch är jag osäker på om dem är nyproducerade eller gamla men fina är dem.
  • retrolampor.se har ett par modeller som är i för bra skick för min smak men ändå. Sidan är inte uppdaterad på ett tag och jag skulle rekommendera att du ringer dem innan du göra en beställning för att se att lagerstatus stämmer med verkligheten.

Inredningsbutiker i Stockholm som säljer industriella lampor

  • Gamla lampor, ligger på Östermalm och har alla typer av retro lampor och även en del inredning. Butiken har ganska höga priser men alltid bra produkter.
  • Push Living har två butiker i Stockholm (Sveavägen och mood gallerian). Dem får regelbundet in större partier med fina industrilampor och har även annan passande inredning så som bord, stolar och soffor.

gammal Industrilampa

Tipsa gärna om andra bra butiker i kommentarsfältet.

Vi listar inte butiker som säljer nyproducerade industrilampor av den enkla anledningen att vi inte tycker att dem är snygga. Om du inte finner lampan du söker i butikerna ovan kan ni alltid lita på blocket, tradera eller ebay.


Publicerat

i

av

Etiketter: