Snygga industrilampor

industrilampa

industrilampa

Att ett kök inreds med en industriell stil betyder att det är inrett i en rustik och lite lantlig stil med stort fokus på metaller som zink och patina. Industriellt men inte industrikänsla. Många gör fynd på second-hand butiker samtidigt som stilen har vuxit sig så stor att inredningsbutiker tar hem allt från lampor och lådor till mindre detaljer till sitt utbud i denna inredningsstil. Lampan är en av de viktigaste detaljerna för att skapa den industriella känslan.

Två modeller snygga industrilampor är Retrolampan och Sockelkåpan. Men man ska inte heller glömma att allt skapar en helhet. När det gäller lampor så handlar det om sladden, lampan och själva glödlampan. En helhet som skapar rätt känsla i inredningen.

Retrolampan

Här ska det vara rejält slitet och kännas som att lampan har sitt ursprung från 50- eller 60-talet. Rostfläckar och färg som har lossnat är klassiska detaljer. Men det är en avvägning, för det ska vara ”lagom slitet”. Denna stil på industrilampor går idag att hitta i många butiker. De är tillverkade för att efterlikna en lampa från denna tidsperiod men rosten och färgavlagringarna är bara fejk.

Sockelkåpa

En klassisk modell av industrilampan och är oftast tillverkad av koppar eller zink. Dessa kan antingen vara polerande för att blänka snyggt eller mer slitna för att efterlikna en mer ”rough” stil.

Och sladden – Lampsladden är en detalj som kan förhöja intrycket av vilken lampa som helst. Det finns inte något som säger att en speciell lampsladd måste användas bara för att man köpt en industrilampa. Däremot finns det vissa riktigt snygga alternativ. För precis som att lampan kan spegla en tidsepok så kan sladden också göra det. Har man en industrilampa som ska spegla 50-talet är tygsladden ett mycket snyggt alternativ. Dessa finns i moderna varianter för att fylla dagens säkerhetsaspekter men med ett utseende som liknar 50-talets tygsladdar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *